Maasvlakte Olie Terminal krijgt Logpoint prijs voor veiligheid

Maasvlakte Olie Terminal (MOT) heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Het bedrijf heeft zijn zaken dan ook prima op orde. ‘En dat mag ook een keer genoemd worden’, meent Rob Leenheer, de man achter Logpoint en directeur van Leenheer BV. ‘Daarom wordt aan de MOT op woensdag 12 september een prijs uitgereikt.’

Olieterminals en chemieplants komen alleen in het nieuws als er iets mis is,’ vertelt Leenheer. ‘Maar het zou goed zijn als er ook aandacht komt voor bedrijven die het doen zoals het hoort. Dat was voor ons de reden om jaarlijks een Logpoint prijs uit te reiken. Op die manier slaan we twee vliegen in een klap: het is een positieve stimulans voor andere bedrijven en burgers kunnen zien dat er ook gewoon veilige bedrijven zijn in Nederland.’ De Logpoint prijs voor veiligheid wordt dit jaar uitgereikt door  Ben Janssen, directeur van de Gezamenlijke Brandweer.

Veertig miljoen ton olie
De Maasvlakte Olie Terminal is een van de grootste olieterminals ter wereld. Het bedrijf verwerkt zo’n 40 miljoen ton ruwe olie per jaar; 40 procent van de totale olietoevoer in de Rotterdamse haven. De MOT hecht grote waarde aan mensen, milieu en veiligheid. Op de eerste twee vlakken is het bedrijf al eerder in de prijzen gevallen. In 2012 werd medewerker Cor van de Linde verkozen tot Maintenance Manager van het jaar. In 1999 kreeg de MOT een award voor inrichting en onderhoud van de buitenruimte, die dan ook opvallend groen is voor een olieterminal. Op het terrein staan zelfs bijenkasten.

Logpoint: veiligheid in beeld
De Maasvlakte Olie Terminal maakt gebruik van Logpoint. Dit beheersysteem is ontworpen om het onderhoud aan stationaire bluswatervoorzieningen te visualiseren. Logpoint is maatwerk. Met Logpoint ziet een bedrijf precies of het onderhoud op schema ligt en waar de problemen zitten. Met de informatie uit het beheersysteem kan aan overheden en certificerende instanties worden aangetoond dat periodiek onderhoud naar behoren is uitgevoerd.

Waar en wanneer?
De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 12 september om 11.00 uur bij de Maasvlakte Olie Terminal, Europaweg 975, 3199 LD Maasvlakte Rt, Havennummer 8490.