Logpoint prijs voor veiligheid naar Aircraft Fuel Supply

Afgelopen week werd op 15 oktober voor de derde keer de Logpoint prijs voor veiligheid uitgereikt. De onderscheiding ging dit jaar naar een bedrijf dat de Luchthaven Schiphol elke dag van 12 miljoen liter kerosine voorziet: Aircraft Fuel Supply B.V. (AFS). De Logpoint prijs werd uitgereikt door Frans Schippers, algemeen directeur/commandant van de Veiligheidsregio Kennemerland. Hij vindt het een fijn idee dat je als commandant van dit gebied zeker weet dat AFS het op het gebied van de stationaire bluswatervoorziening excellent voor elkaar heeft.

Bluswatervoorziening op topniveau

De Logpoint prijs draait om goed onderhoud volgens het ITO-beleid (Inspectie, Test en Onderhoud) van de stationaire bluswatervoorziening bij bedrijven. De stationaire bluswatervoorziening is een ondergronds leidingnet, waarop brandkranen zijn aangesloten. Het bluswater wordt aangezogen en door het systeem rondgepompt. Faalt het systeem, dan zijn de gevolgen enorm. Frans Schippers: ‘Dan is het mooi om te horen dat een bedrijf dat heel erg begaan is met wat er op de terminal leeft een prijs krijgt, want dat betekent dat adelheid verplicht.’

‘We nemen geen risico’s’

Klaas Winters, directeur van Aircraft Fuel Supply: ‘Wij zijn bijzonder vereerd dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen. We draaien zelf toch al een paar jaar mee met AMAS om gezamenlijk met de aangesloten terminals uit het Westelijke Havengebied de zaak op de route te zetten. We zijn er flink mee bezig geweest en ik denk met goed resultaat.’